Промоција на филм за пештерата Слатински Извор

Документарно-научниот филм на УГД ТВ и Филмската академија насловен „Хидрогеолошки карактеристики на изворската пештера Слатински Извор“ ќе биде промовиран во вторник (16.5.2017) во 13 часот на Кампус 2 на УГД.

Промоцијата ќе има за цел да го прикаже филмот кој е во продукција на УГД ТВ заедно со Филмската академија при УГД, а автор на истражувањето и филмот e Билјана Гичевска.

Филмот содржи начини како да се истражуваат карстните предели и интердисциплинарност во научните истражувања. Предмет е изворската пештера, а во филмот ги има резултатите што се добиени од научното истражување на Билјана Гичевска.

Настанот ќе го отвори ректорот на УГД, проф. д-р Блажо Боев, а говори ќе одржат и претседателот на Истражувачкото друштво „Урсус спелеос“ Али Самет, Оливер Гичевски од Истражувачкото друштво „Урсус спелеос“ и проф. д-р Драган Колцаковски од ПМФ во Скопје.

Настанот ќе се одржи во свечениот амфитеатар на Кампус 2 на УГД.

Последен пат изменето на Петок, 12 Мај 2017 13:52
Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…