Поранешните и потенцијалните Еразмус плус студенти ќе имаат ...
Компаниите Македонски телеком и Лајкамобајл имаат потреба од ...
Деканот на Факултетот за медицински науки, проф. д-р Рубин ...
Едукативниот институт „Дореа“ нуди можности за платена пракса во
Факултетот за медицински науки е еден од оние чии студенти ...
Можностите што ги нуди програмата за размена на студенти Еразмус

Образование

Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Не можам да кажам дека постојат одредени клучни моменти кои ме определиле како професор по француски јазик. Веројатно како и секој животен пат и мојот беше определен од личните наклоности и од образованието. Пред сè, се сеќавам дека на многу рана возраст, штом ги открив можностите кои пред нас ги отвора книгата, не престанав да посакувам да читам сè повеќе и среќна сум што таа страст со несмалена жестина сè уште ме исполнува.

Студентката Симона Алексова од Факултетот за информатика е на Еразмус размена во Хрватска. Во моментов таа е во Штип и набргу повторно заминува за Хрватска за да го продолжи своето студирање во рамките на шестмесечната Еразмус програма.

Професори од Факултетот за образовни науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип во соработка со Бирото за развој на образованието веќе втора година по ред реализираат еднодневни семинари за наставниците од основните училишта во Република Македонија.

Философско кино на тема „За љубовта“ се одржа вчера во организација на Филмската академија при УГД и Домот на младите во Штип. Голем број заинтересирани студенти присуствуваа и го гледаа филмот  „Краток филм за љубовта“ (1988) од режисерот Кшиштоф Кјешловски (Полска).

Можности за едукација на младите луѓе и презентација на корејската култура во Штип беше целта на денешната работилница организирана од корејската организација „IYF“.

Проектните активности во рамките на Еразмус плус проектот Developing OER and Blended Modules for Agriculture and Rural Development, Erasmus+ KA202 Project, број на проектот: 2015-1-MK01-KA202-002855, веб: http://www.oer-ard.mk, продолжуваат да се организираат и реализираат интензивно преку размена на знаење и практично искуство повторно во Пловдив, Бугарија.

Страница 9 од 22

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…