Повик за трудови за петтиот број на „Student’s Social Science Journal“

Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип го објави Повикот за доставување на трудови за петтиот број на списанието „Student’s Social Science Journal“, наменето за студентите запишани на прв, втор и трет циклус студии.

Списанието е од областа на правните, политичките и социолошките науки и во него може да се објавуваат стручни и научни трудови. Во списанието може да се објавуваат трудови на македонски, англиски, руски, српски, хрватски и на италијански јазик. Списанието има меѓународен уредувачки одбор и е отворено и за странски студенти. Списанието се објавува два пати годишно, во април и во октомври. Првиот број на списанието може да се најде на http://js.ugd.edu.mk/index.php/sssj.  

Во продолжение можете да го најдете Повикот и потребните документи за аплицирање на англиски и на македонски јазик.

Повик за трудови (.pdf)

call for papers SSSJ 2017 (.pdf)

INSTRUCTIONS FOR AUTHORS SSSJ (.pdf)

упатство за изработка на трудови во Students social science journal 2017 (.pdf)

Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…