Според анкетата што ја спроведе веб-страницата fakulteti.mk, професорот Рубин Гулабоски од Факултетот за медицински науки при УГД е избран за најинспиративниот професор на овој Универзитет.

Објавено во Студенти

Студентите од Технолошко-технички факултет при УГД и оваа година изработија текстилни едукативни табли за најмалите ученици во основните улилишта во Штип. Станува збор за табли кои се изработени од текстил, преку кои учениците на креативен и лесен начин ќе ја учат азбуката.

Објавено во Студенти

Студентите од Правниот факултет во Штип и во Струмица во рамките на предметот Право на Европската Унија, со доц. д-р Ана Никодиновска-Крстевска остварија посета на Делегацијата на Европската Унија во Скопје.

Објавено во Студенти

Согласно со Програмата за локален економски развој за 2016 година, Општина Гази Баба објави Јавен повик за натпревар во бизнис иновативни идеи-судија на случај, за организација на манифестација, работилница, проект или настан кои опфаќаат различни теми поврзани со бизнис, култура, туризам, гастрономија, спорт, музика и слично, што би се одржал на територијата на Општината во текот на наредната година.

Објавено во Студенти
Петок, 16 Декември 2016 13:49

Термини за доделување дипломи

И оваа година пред завршувањето на годината УГД свечено ги доделува дипломите на дипломираните студенти. Годинава доделувањето ќе се одвива според следниов распоред:

Објавено во Студенти
Страница 1 од 41

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…