Вторник, 14 Ноември 2017 11:59

Наука за живот

Инспирирани од науката која има клучна улога во работата на секој универзитет, УГД преку серија настани ќе се обиде да ја приближи науката во секојдневниот живот на студентите, средношколците, бизнис заедницата и пошироката општествена јавност.

Објавено во Наука

Сојузот на рударски и геолошки инженери на Македонија по десетти пат го организираше Стручното советување „Подекс Повекс“, годинава на тема „Технологија на подземна и површинска експлоатација на минерални суровини“.

Објавено во Наука

Од септември оваа година, тим од Универзитетот „Гоце Делчев“ работи на проект финансиран од фондовите за развој на Европскиот регион - “Utilizing Pay As You Throw System and Autonomous Composting Units for Biowaste Management in Touristic Areas – BIOWASTE”,  според програмата Iterreg BalkanMed

Објавено во Наука

Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип подготвува Семинар од областа на невронауките, кој ќе се одржи на 1 ноември 2017 година. На семинарот ќе бидат презентирани интересни предавања, поврзани со теми кои се присутни во секојдневието.

Објавено во Наука

На Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип по четврти пат се одржува Меѓународна научна конференција „Општествените промени во глобалниот свет“. Учество на конференцијата со свои трудови земаат околу 80 професори од Македонија, Србија, Хрватска, Бугарија, Албанија и од Русија, а работата на конференцијата е поделена во четири секции.

Објавено во Наука
Страница 1 од 52

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…