Врз основа на член 50 од Законот за научно-истражувачка дејност дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 46/08, 103/08, 24/11, 80/12, 24/13, 147/13, 41/14, 145/14, 154/15, 30/16 и 53/16), Правилникот за постапката и поблиските критериуми за финансирање и надзор на годишните програми за научно-истражувачката дејност на субјектите на научноистражувачка дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 88/09, 149/09, 25/11 и 123/13) Министерството за образование и наука на Република Македонија, распишува

Глобалната младинска организација и интернационална невладина организација „International Youth Fellowship“ инфраструктурно и организационо помогната од Универзитет „Гоце Делчев“ организира Корејски камп во Штип на 28 и 29 септември.

Потребни се 30 волонтери кои ќе бидат дел од тимовите за организација на програмата, тим за настапи и презентација и тим за раководење и одржување.

Објавено во Образование

„Плати брзо“ ДООЕЛ има потреба од практикант/и во насока на професионално усовршување на студентите (апсолвенти или веќе дипломирани) на еден од техничките факултети на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип (Факултет за информатика, Машински факултет, Електротехнички факултет, Факултет за природни и технички науки, Технолошко-технички факултет).  

Центарот за интеркултурен дијалог во партнерство со European Projects Association и Македонски зелен центар распишуваат Отворен повик за организации од невладиниот сектор во Македонија да земат учество во лаборатории на идеи/работилници.

Остана уште само една недела за пријавување на студентите за конкурсот „Патуваме во Европа 2016“. Она што некогаш беше далечно и недостижно, ова лето повторно ќе им е на дофат на рака на дванаесет студенти од Македонија. Деветта година по ред преку проектот „Патуваме во Европа“ дванаесет студенти од Македонија ќе добијат уникатна можност да ја истражуваат Европа и да ја промовираат својата земја. Конкурсот е отворен за студенти кои се во завршна година на студирање и кои имаат желба за патување, нови авантури и нови познанства.

Страница 6 од 11

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…