Студентски текстови

Во оваа студентска приказна од студентот на УГД Кристијан Трајчов ќе видите едно интересно хоби на млада девојка од Радовиш.

Студент од Шпанија го споделува своето искуство на УГД. Кристиан Коусеиро помина еден семестар на УГД како дел од програмата ЕРАЗМУС, а инаку е студент на Универзитетот „Коруња“ во Шпанија. Сведоштвото ви го пренесуваме во целост.

Петар Стефановиќ, студент во трета година на ФТБЛ - наставен центар Скопје, Хотелско-ресторанска насока, престојот во Португалија преку  програмата Еразмус плус го издвојува како одличен избор.

Како дел од програмата Еразмус плус студентите на Универзитет „Гоце Делчев“ имаат можност да поминат еден семестар во земјите од ЕУ.

Ивана Митева, студентка во трета година на Правен факултет, насока  Медиумски студии и односи со јавноста, говори за искуството од учеството во програмата Еразмус плус, стекнато на Универзитетот во Марибор, Словенија.

Како дел од програмата Еразмус плус студентите на Универзитет „Гоце Делчев“ имаат можност да поминат еден семестар во земјите од ЕУ. Така студентот Диме Атанасоски од Факултетот за медицински науки помина еден семестар во градот Ферара, Италија. Неговото искуство го споделуваме во целост.

Како дел од програмата Еразмус плус студентите на Универзитет „Гоце Делчев“ имаат можност да поминат еден семестар во земјите од ЕУ. Студентката Драгана Златанова од Факултетот за медицински науки помина еден семестар во градот Осиек, Хрватска. Нејзиното искуство го споделуваме во целост.

Во 2008 год. по завршување на моето средно образование бев на крстопат и морав да донесам одлука каде ќе го продолжам моето високо образование.

Студентка од Италија го споделува своето искуство на УГД. Марта Гиаматеи помина еден семестар на Факултетот за медицински науки на УГД како дел од ЕРАЗМУС програмата, а инаку е студентка на медицина во Пиза, Италија. Сведоштвото ви го пренесуваме во целост.

Во продолжение ви пренесуваме во целост искуство на студентка од Шпанија, која на УГД помина еден семестар преку програмата Еразмус.

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…