Студентите на Факултетот за медицински науки од насоката Забни
Како дел од одбележување на неделата на борбата против ...
Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип го ...
Дали сте подготвени за ново животно искуство кое ќе вклучува ...
Можност за пракса во Кочани и во Скопје. Компанијата ITCrowd им
Студентите од насоката Новинарство и односи со јавноста од ...

Ректорот на Универзитетот „Гоце Делчев“ заедно со проректорите на УГД ќе бидат дел од конференција во Љубљана насловена „Spreading excellence, Enhancing Synergies, perspectives from South – East Europe”. Конференцијата ќе се одржи утре, а дел од темите се поврзани со академската соработка и иднината на високото образование.

Објавено во Наука

Земјоделците ќе можат лесно да проверат какво ѓубриво и во која количина да се употреби за одредена култура доколку имаат направено агрохемиска анализа на почвата, но и да дознаат кој е најдобриот пестицид за справување со болести и штетници. Ова ќе го овозможува смарт апликацијата изработена во рамките на проектот од Еразмус програмата, чиј главен координатор е Универзитетот „Гоце Делчев“.

Објавено во Наука

Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип на 28 и 29 март ќе биде локацијата каде што ќе се одржи Првиот интернационален конгрес на студентите по дентална медицина, насловен како „Analog vs. Digital in dental medicine“.

Објавено во Наука

Проф. д-р Мариа Сукиу од Универзитетот „Бабеш Болјаи“ во Клуж-Напока (Романија) одржа предавање на тема „Принципи и апликации на електронска микроскопија“.

Објавено во Наука

Проф. д-р Нина Даскаловска беше поканета да даде свој придонес во создавањето на енциклопедијата за изучување на англискиот јазик The TESOL Encyclopedia of English Language Teaching во издание на издавачката куќа Wiley во САД.

Објавено во Наука
Страница 1 од 54

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…