Како и во претходната година, така и годинава студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика во соработка со Студентскиот парламент при УГД ја организираа втората по ред Меѓународна конференција и работилница за студенти на туризам и бизнис логистика.

Објавено во УГД Живот

Факултетот за туризам и бизнис логистика на 20 октомври годинава по првпат го организираше гастрономскиот настан „Вкуси ја Гази Баба“ во просториите на наставниот центар на УГД во Скопје.

Објавено во УГД Живот

Доц. д-р Тања Ангелкова-Петкова и ас. м-р Цветанка Ристова учествуваа на VIII Меѓународна конференција за здравствена, велнес и спа индустрија што се одржа на 19 и 20 октомври 2017 година во археолошкиот парк Виминациум, Костолац, „Domus Scientiarum Viminacium“, во Србија. Конференцијата беше организирана од Кластерот за здравствен, велнес и спа туризам на Србија, со поддршка на ЦЕИ (Централна европска иницијатива) и институционална поддршка од Министерството за трговија, туризам и телекомуникации, како и Агенцијата за развој на Србија.

Објавено во УГД Живот

Факултетот за туризам и бизнис логистика на 24 и 25 октомври ја организираше својата Прва меѓународна научна конференција на тема „Предизвици во туризмот и бизнис логистиката во 21 век“ во Хотел „Аполонија“ во Гевгелија.

Објавено во УГД Живот

Во организација на Катедрата за германски јазик на Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, почесниот конзул на Република Австрија во Република Македонија, д-р Валентина Илиева, одржа предавање на тема „Австрискиот национален празник“  по повод  националниот празник на Австрија - 26 октомври.

Објавено во УГД Живот
Страница 4 од 70

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…