Денот на германското единство - 3 октомври беше одбележан во Штип во организација на Катедрата за германски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет во Штип.

Објавено во УГД Живот

Од 25 до 29 септември на УГД престојуваат надворешни евалуатори од Европската асоцијација на универзитети, кои треба да направат надворешна евалуација на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во сите негови делови – во поглед на едукацијата на студентите, истражувачките активности, соработката со другите универзитети во Македонија, во Европа и во светот, соработката со стопанството, оштествената одговорност кон општеството во кое опстојуваме.

Објавено во УГД Живот

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип е домаќин на една од работилниците на проектот „Teaching sport“, во кој покрај Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, како партнери се вклучени Одделот за спорт на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Софија (Р Бугарија), Универзитетот во Виена (Австрија), Универзитетот на Западна Унгарија (Унгарија), Фондацијата за млади во науката и бизнисот (Естонија) и Асоцијацијата за истражувања и иновации „Krefjandi“ (Исланд).

Објавено во УГД Живот

„Гордеjте се со својата професија која може да се стекне само со упорна и макотрпна работа, со одрекување, неспани ноќи и со повеќегодишно континуирано посакување на онаа што сакате да бидете во животот. Се прават најразновидни напори да се омаловажат универзитетските дипломи, стекнатото знаење, стекнатата професија. Имајте на ум дека вие и само вие сте чувари на достоинството на вашата професија“ – им порача ректорот на УГД, проф. д-р Блажо Боев, на студентите на свеченоста по повод првиот академски час во учебната 2017/2018 година.

Објавено во УГД Живот

Свечениот прв академски час на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип за академската 2017/2018 година ќе се одржи во понеделник – 18 септември 2017 година, со почеток во 11 часот, во салата на Центарот за култура „Ацо Шопов“.

Објавено во УГД Живот
Страница 6 од 70

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…