Размена на студенти и на наставнички кадар е стартната основа на соработката која со потпишување на Договор ја воспоставија Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Универзитетот за транспорт „Тодор Каблешков“ во Софија, Р.Бугарија.

Објавено во УГД Живот

Уписите на УГД влегуваат во завршна фаза и Универзитетот им се заблагодарува на сите студенти кои го избраа УГД. Станува збор за близу 1.800 студенти, имајќи предвид дека во следните денови, сѐ до 15 септември, ќе трае можноста за запишување на факултетите каде што има слободни места и уште е во тек запишувањето и на студентите од странство, ова нема да биде конечната бројка.

Објавено во УГД Живот

Наставните центри на Универзитетот „Гоце Делчев“ се подготвени за почетокот на новата академска година, како и за третиот уписен рок, кој ќе се реализира на 4 и 5 септември во Штип, како и во наставните центри во Скопје, Струмица, Кавадарци, Прилеп, Виница и во Пробиштип.

Објавено во УГД Живот

Универзитетот „Гоце Делчев“ го реализира и вториот уписен рок, во кој паралелно се врши и запишувањето на студентите кои се примени во првиот уписен рок. Најголем дел од пријавените кандидати ја завршуваат последната фаза од запишувањето, над 80% се запишале. УГД ќе остане отворен за сите оние кандидати кои нема да успеат да завршат со запишувањето и не завршиле со финансиските уплати во овие два дена, со цел да им излезе во пресрет на оние студенти кои во моментот имаат финансиски проблеми.

Објавено во УГД Живот
Четврток, 24 Август 2017 15:18

Студенти од Самара во посета на УГД

Деветта година по ред успешно се реализира соработката помеѓу Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Државниот медицински универзитет во Самара, Русија. Во рамките на оваа соработка, во посета на УГД престојуваат студенти и професори од Самара, кои се сретнаа и со ректорот на УГД, проф. д-р Блажо Боев и деканот на Факултетот за медицински науки, проф. д-р Рубин Гулабоски.

Објавено во УГД Живот
Страница 7 од 70

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…