Одржана втората обука во рамките на Еразмус + проектот „Развој на ООР и мешовити модули за земјоделство и рурален развој“

Во рамките на Еразмус + програмата, како дел од проектот „Развој на ООР и мешовити модули за земјоделство и рурален развој“, во периодот од 30 јануари до 3 февруари во Медитеранскиот институт во Ханија, Грција, се одржа втората предвидена обука за партнерите од Грција.

Од Земјоделскиот факултет при УГД учествуваа проф. д-р Љупчо Михајлов, доц. д-р Фиданка Трајкова, доц. д-р Емилија Арсов и доц. д-р Биљана Балабанова.

Темата на обуката беше фокусирана на значењето на почвата за едно добро земјоделско производство, како и најчесто применувани лабораториски анализи за испитување на составот на почвата.

Обуката беше поделена во два дела: теоретски дел - преку размена на искуства и информации за почвениот менаџмент во Ханија и лабораториски дел - со практична анализа на составот на почвата.

Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…