Универзитетот „Гоце Делчев“ со својот тим од експерти и во соработка со UNDP и Министерството за животна средина и просторно планирање денес организираше Форум на кој се дискутираше за изнаоѓање решенија за аерозагадувањето. На Форумот присуствуваа научници од УГД заедно со заменик-министерот за животна средина на РМ, Јани Макрадули, кој покажа посветеност за решавање на овој сериозен проблем.

Објавено во Наука
Среда, 20 Декември 2017 13:57

Пет години „Balkan Social Science Review“

Правниот факултет во Штип одбележа пет години од основањето на „Balkan Social Science Review“ и издавање на десеттиот број на списанието.

Објавено во Наука

Факултетот за медицински науки при УГД денес одржа еден од првите симпозиуми за кинеска медицина на овие простори.

Објавено во Наука

Проф. д-р Блажо Боев и проф. д-р Антонио Китановски се предлозите на Ректорската управа на Универзитетот „Гоце Делчев“ за дописни членови на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ). Ваква одлука донесе Ректорската управа на својата 159. седница.

Објавено во Наука
Вторник, 14 Ноември 2017 11:59

Наука за живот

Инспирирани од науката која има клучна улога во работата на секој универзитет, УГД преку серија настани ќе се обиде да ја приближи науката во секојдневниот живот на студентите, средношколците, бизнис заедницата и пошироката општествена јавност.

Објавено во Наука
Страница 1 од 53

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…