Д-р Брајан Вајт од Сан Антонио, САД, денеска пред студентите на Факултетот за медицински науки при УГД одржа предавање за отпорноста на антибиотици и опасноста од оваа појава.

Објавено во Наука

Државните универзитети во нивните единици насочени кон наука  (научни институти) и во единици насочени кон образование засновано на наука (факултети), јавните научни установи, мешовити научни установи, приватни високообразовни установи, приватни научни установи, самостојни  истражувачи, МАНУ и научни центри на извонредност можат да конкурираат за кофинансирање на заеднички македонско-кинески научноистражувачки проекти за периодот 2018 – 2019 година.

Објавено во Наука

Меѓународното научно списание за студенти насловено како „Student’s Social Science Journal“ неодамна излезе од печат. Списанието содржи научни трудови од студенти и се објавува од неодамна во рамките на Правниот факултет на УГД. Најновиот број на ова списание може да се најде на следниов линк http://js.ugd.edu.mk/index.php/sssj.

Објавено во Наука

Меѓународната агенција за атомска енергија во соработка со Универзитетот „Гоце Делчев“ организираат двомесечен курс за радиофармација во Штип. Посетители на курсот се професионалци, радиофармацевти од Африка, а во Штип ќе се обучуваат од професорите на Универзитетот „Гоце Делчев“. Координатор на овој проект е проф. д-р Емилија Јаневиќ-Ивановска, која истакна дека овој проект е од големо меѓународно значење.

Објавено во Наука

Професори од УГД со своја презентација на научен собир во Дубаи освоија трета награда. Стaнува збор за Интернационален научно-стручен собир „Roots-Summit 2016“ во Дубаи, Обединети Арапски Емирати, на кој учествуваа повеќе од 100 земји од целиот свет.

Објавено во Наука
Страница 8 од 54

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…