Штип, 3 октомври 2017 година Правен факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип Ул. Крсте Мисирков ББ

Објавено во Студенти

Ирина Мазгански, студентка на Kатедрата за германски јазик и книжевност на Филолошки факултет при Универзитет „Гоце Делчев” во Штип е добитничка на германската стипендија од ДААД (Германска агенција за академска размена), која летово на студентката ќе ѝ овозможи едномесечен студиски престој во Германија, поточно на Универзитетот во Аахен.

Објавено во Студенти

Студенти на Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ годинава за прв пат ќе го претставуваат Универзитетот на натпревар за познавање на постапката пред Европски суд за човекови права (ЕСЧП) и познавање и владеење на Европската конвенција за човекови права, која ја има ратификувано и имплементирано и нашата држава.

Објавено во Студенти

Студентите на Технолошко-технички факултет при УГД во понеделник (12.6.2017) ќе имаат своја изложба на креации. Проектот, кој е насловен „Во светот на бајките“, е во соработка со Библиотеката „Гоце Делчев“ во Штип. Проектот е поддржан и од Министерството за култура на Република Македонија.

Објавено во Студенти

Студентите на Електротехнички факултет при УГД, заедно со нивниот ментор ас. м-р Далибор Серафимовски, на 10 мај го посетија новоотворениот музејско-изложбен центар на ХЕЦ „Матка“, изграден и отворен за посета од страна на австриската компанија ЕВН. Ова е првиот изложбен центар за историјата на развојот на производството на електрична енергија во земјава и во регионот, кој е сместен во автентичниот и оригинален простор на старата хидроцентрала „Матка“.

Објавено во Студенти
Страница 1 од 50

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…