Среда, 20 Септември 2017 13:27

Можности за платена пракса на Кипар

Едукативниот институт „Дореа“ нуди можности за платена пракса во Кипар за сегашни или дипломирани студенти на прв и втор циклус студии.

Објавено во Студенти

Факултетот за медицински науки е еден од оние чии студенти пројавуваат можеби најголем интерес за програмата за размена на студенти Еразмус плус и се очекува дека и годинава ќе ја задржат таа традиција и тенденција.

Објавено во Студенти

Можностите што ги нуди програмата за размена на студенти Еразмус плус се од големо значење за студентите, кои со посета на некој реномиран универзитет во Европа реализираат дел од своите наставни активности, се запознаваат со културата, историјата, знаменитостите на градот и на државата во којашто престојуваат, но и остваруваат научни и истражувачки активности.

Објавено во Студенти

Со цел да се поттикне и продлабочи соработката помеѓу Acceko CEE и образовните институции, Acceko CEE - Скопје организира програма за обука на млади софтверски инженери – Young software engineers program, за студентите од факултетите од областа на информатичките науки и технологии.

Објавено во Студенти

Еразмус плус програмата во изминатите години се покажа како една од најдобрите и најаплицираните од страна на студентите и преку неа голем број студенти на УГД остварија посети на реномирани европски универзитети, каде што реализираа и дел од своите наставни активности во еден или два семестри.

Објавено во Студенти
Страница 3 од 54

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…