Универзитетскиот спортски центар на УГД е збогатен за уште еден клуб – Академски радиоаматерски клуб, со што спортските содржини и можности за студентите се уште побогати и поголеми. Според проректорот за настава, проф. д-р Кирил Барбареев, ова е интересна можност, бидејќи многу универзитети во светот веќе имаат вакви клубови и има универзитетски светски првенства.

Објавено во Студенти

Универзитетот „Гоце Делчев“ заедно со Амбасадата на Сојузна Република Германија во Р Mакедонија и оваа година на штипјани ќе им овозможи да уживаат во најновите германски филмски остварувања, со организирање на филмски проекции во „Фестивал на новиот германски филм“.

Објавено во Студенти

Поранешните и потенцијалните Еразмус плус студенти ќе имаат можност за убаво и корисно дружење на настан што го организира Канцеларијата за меѓууниверзитетска соработка  на 3 октомври.

Објавено во Студенти

Деканот на Факултетот за медицински науки, проф. д-р Рубин Гулабоски, на студентите на ФМН им ги презентираше можностите што ги нуди програмата за Еразмус мобилност и размена на студенти - Еразмус плус. Според него, ова е прва презентација за Еразмус плус за учебната 2017/2018 година и фокусот е на медицински науки.

Објавено во Студенти
Среда, 20 Септември 2017 13:27

Можности за платена пракса на Кипар

Едукативниот институт „Дореа“ нуди можности за платена пракса во Кипар за сегашни или дипломирани студенти на прв и втор циклус студии.

Објавено во Студенти
Страница 4 од 56

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…