Студентите на Електротехнички факултет при УГД, заедно со нивниот ментор ас. м-р Далибор Серафимовски, на 10 мај го посетија новоотворениот музејско-изложбен центар на ХЕЦ „Матка“, изграден и отворен за посета од страна на австриската компанија ЕВН. Ова е првиот изложбен центар за историјата на развојот на производството на електрична енергија во земјава и во регионот, кој е сместен во автентичниот и оригинален простор на старата хидроцентрала „Матка“.

Објавено во Студенти

Во изминатиот период студентите од ФТБЛ успешно се претставија на десеттата по ред Туризмијада, организирана од страна на Факултетот за туризам и хотелиерство во Котор. На Туризмијадата што се одржа во Будва, Црна Гора, учествуваа 700 студенти од 24 факултети за туризам и угостителство од 12 земји. Во склоп на Туризмијадата беше организиран и Меѓународен конгрес за туризам на тема „Идни трендови во туризмот“ со познати гости предавачи од областа на туризмот од различни држави, а нашите студенти се претставија со презентација и учествуваа во натпревар на студија на случај за подобрување на резервацискиот систем на Хотел „Градче“.

Објавено во Студенти

Тројца студенти од Правниот факултет при УГД, Иван Николов, Елена Орцева и Иван Буралиев, беа дел од ораторскиот натпревар кој се одржа на 5 мај во склоп на настанот „Собир на македонските универзитети“, организиран по повод одбележувањето на 9 мај - Денот на Европа. Со својот говор на тема „Ја познавам ли доволно ЕУ“, Елена Орцева го освои второто место на натпреварот.

Објавено во Студенти

Земјоделскиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев” – Штип, во учебната 2016/2017 година, се приклучи кон проектот CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) (https://www.ceepus.info/#nbb), како дел од мрежата „Teaching and learning bioanalysis”. Во оваа мрежа членуваат 20 универзитети од повеќе европски држави, вклучувајќи ги Унгарија, Романија, Австрија, Хрватска, Полска, Чешка, Словачка и Бугарија.

Објавено во Студенти
Четврток, 04 Мај 2017 12:57

30 години Еразмус плус програма

Со Отворен ден, Универзитетот „Гоце Делчев“ се вклучи во одбележување на 30 години од постоењето на Еразмус плус програмата.

Објавено во Студенти
Страница 8 од 56

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…