Реториката, културата на говорот, како и убавиот пишан збор беа во центарот на вниманието на студентите на Филолошкиот факултет при УГД, преку средбата што ја имаа со поетот Стојан Тарапуза и проф. д-р Кристина Николовска од Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности при Филолошкиот факултет „Блаже Коневски“ во Скопје.

Објавено во УГД Живот

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип веќе нема да имаат обврска да вадат потврди за редовен студент од службите за студентски прашања за да ги поднесат во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Македонија, за регулирање на правото за семејна пензија.

Објавено во Студенти

Во периодот од 23 до 26 февруари 2017 година, студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика, од насоките кои се изучуваат во Гевгелија, Штип и во Скопје, реализираа четиридневна екскурзија до Белград.

Објавено во Студенти

По повод патрониот празник, Универзитетскиот спортски центар при УГД организира Студентски спортски игри во неколку дисциплини.

Објавено во Студенти

Студенти од Италија, Полска, Словачка и Бугарија вчера се сретнаа со дел од студентите на УГД со цел да се запознаат и да им посакаат добредојде во Македонија. Станува збор за студенти кои се овде како резултат на програмата Еразмус плус, која функционира на УГД веќе подолго време.

Објавено во Студенти
Страница 9 од 52

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…