Студенти и професори од Факултетот за медицински науки на УГД и годинава ја продолжија традицијата на стручна посета на Државниот Медицински Универзитет во Самара, Русија.

Објавено во Студенти

Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, го објавува повикот за доставување на трудови за четвртиот број на списанието Student’s Social Science Journal наменет за студентите запишани на прв, втор и трет циклус на студии.

Објавено во Студенти

Со доделување на сертификатите за учество, на 2 јули 2017 година, во Охрид заврши Летната школа за човекови права и казнено право. Летната школа беше во организација на правните факултети при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Државниот универзитет во Тетово, со финансиска и организациска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

Објавено во Студенти

Студенти на Правeн факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ годинава за првпат  го претставија Универзитетот на натпревар за познавање на постапката пред Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) и познавање и владеење на Европската конвенција за човекови права.

Објавено во Студенти

Ирина Мазгански, студентка на Kатедрата за германски јазик и книжевност на Филолошки факултет при Универзитет „Гоце Делчев” во Штип е добитничка на германската стипендија од ДААД (Германска агенција за академска размена), која летово на студентката ќе ѝ овозможи едномесечен студиски престој во Германија, поточно на Универзитетот во Аахен.

Објавено во Студенти
Страница 10 од 59

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…