Приказ на предметите според таг: tehnologija

Како резултат на продлабочената соработка меѓу УГД и Мајкрософт студентите и вработените на Универзитетот имаат можност бесплатно да се стекнат со сертификати за Microsoft Azzure, софтвер за Cloud Computing и да бидат дел од менторска програма за Visual Studio.

Објавено во Технологија

Факултетот за информатика на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ќе биде домакин на вториот државен FIRST LEGO League натпревар на Република С. Македонија.

Објавено во Технологија
Среда, 25 Декември 2019 11:04

Обуки за компостирање во Пробиштип

Откако на почетокот на декември во Пробиштип беа монтирани двете компостерски единици набавени по проектот БИООТПАД во кој Универзитетот „Гоце Делчев“ е партнер, веќе е извршена и обука на претставниците од ресторани и хотели и институции кои ќе одлагаат органски отпад во една од компостерките.

Објавено во Технологија

Компанијата „Маркарт“ донираше опрема од областа на автоматиката на Електротехничкиот факултет.

Објавено во Технологија

Нема загрижувачки податоци за загаденоста на водите и почвата во Штипскиот и Скопскиот регион, покажуваат резултатите од мерењето на квалитетот на водата, почвата и воздухот во овие региони, во рамки на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“. Оваа кампања ја реализираат Институтот за комуникациски студии и Факултетот за природни и технички науки при УГД, кој ги изврши мерењата преку Универзитетската лабораторија за животна и работна средина „АМБИКОН“.

Објавено во Технологија
Страница 1 од 15

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…