Понеделник, 30 Јануари 2017 12:45

„Сонатна вечер“ на Музичката академија

Во концертната сала на Музичката aкадемија при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип на 26 декември 2016 година на концертот со наслов „Сонатна вечер“ настапија: Бранко Павлвоски на кларинет, Емилија Потевска-Попивода на пијано и како концерт-гостин Лејла Јакубович на пијано.

Објавено во Уметност

Во концертната сала на Музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип семинар под наслов „Интонација“, одржа проф. Сесил Грундал од Школата за музика и култура од Осло, Норвешка.

Објавено во Уметност

Највисоката награда Гран-при на Фондацијата „Зографски“, која годинава одбележува 10-годишнина од своето постоење, за 2016 година ја понесоа уметници од Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип.

Објавено во Уметност

Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ ќе одржи серија новогодишни концерти на своите оддели. Во понеделник (19 декември) новогодишен концерт ќе одржи Одделот за џез студии со џез концерт. Следниот ден (20 декември) со свој концерт ќе се претстават студентите и професорите од Одделот за дувачки инструменти. На 21 декември ќе има концерт на традиционална музика, а на 22 декември концерт на класична музика. Последниот од овој серијал на концерти ќе се одржи на 23 декември и тоа ќе биде концерт на клавир и труба.

Објавено во Уметност

Во рамките на Фестивалот на современа балканска музика, кој ќе се одржи во Штип во организација на СОКОМ и Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип (поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија), ќе настапи Ансамблот за современа музика на СОКОМ  „Контемпора“ со три целовечерни концерти.

Објавено во Уметност
Страница 7 од 24

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…