Студентите на Факултетот за медицински науки од насоката Забни
Како дел од одбележување на неделата на борбата против ...
Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип го ...
Дали сте подготвени за ново животно искуство кое ќе вклучува ...
Можност за пракса во Кочани и во Скопје. Компанијата ITCrowd им
Студентите од насоката Новинарство и односи со јавноста од ...

Дрон што оди на површината на водата, под водата, но и во воздухот е новиот робот кој е измислен во Универзитетот „Рутгерс“ во САД. Станува збор за прв уред од ваков тип кој има можност да плива во водата, но и да нурка и да лета.

Објавено во Технологија

Што нè мотивира да работиме? Спротивно на општоприфатеното, не станува збор само за парите. Но не е и за радоста, баш. Се чини дека повеќемина од нас виреат тогаш кога постигнуваат напредок и кога чувствуваат дека имаат некаква цел. Бихевиоралниот економист Ден Ариели ни ги „отвора очите“ со два експеримента коишто зборуваат за нашите неочекувани и суптилни ставови во однос на смислата на нашиот труд.

Објавено во Видео вести

Расел Фостер е невронаучник кој го изучува циркадијалниот ритам. Тој ги проучува фазите на спиење во мозокот. И прашува: Што знаеме за спиењето? За нешто на што трошиме една третина од нашите животи излегува дека многу малку знаеме. Во овој говор, Фостер споделува три популарни теории во однос на тоа зошто спиеме, побива некои митови за тоа колку треба да спиеме на различна возраст — и истакнува дека спиењето може да се користи дури и за предвидување на менталното здравје.

Објавено во Видео вести
Страница 8 од 8

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…