Деканот на Факултетот за медицински науки, проф. д-р Рубин ...
Едукативниот институт „Дореа“ нуди можности за платена пракса во
Факултетот за медицински науки е еден од оние чии студенти ...
Можностите што ги нуди програмата за размена на студенти Еразмус
Со цел да се поттикне и продлабочи соработката помеѓу Acceko CEE
Еразмус плус програмата во изминатите години се покажа како една

УГД Живот

Правeн факултет при УГД го одбележа 9 мај - Денот на Европа. На ова одбележување беа промовирани книги, се одржа предавање пред студентите на Правен факултет, како и изложба на студентите на Ликовна академија на тема „Човекови права, говор на омраза и антидискриминација“.

Земјоделски факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип сѐ повеќе ги вклучува студентите во проекти кои се реализираат, со што од една страна тие можат да се здобијат и со повеќе знаења, пракса, и да се стекнат со искуства во научноистражувачката работа, но и да се почувствуваат рамноправни и блиски со наставничкиот кадар на факултетот. Со дел од студентите на Земјоделскиот факултет, за нивните искуства од учеството во проекти на факултетот, разговаравме токму во современиот Научноистражувачки центар на Земјоделскиот факултет, каде што тие заедно со своите професори учествуваат во истражувањата.

Земјоделски факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип сѐ повеќе ги вклучува студентите во проекти кои се реализираат, со што од една страна тие можат да се здобијат и со повеќе знаења, пракса, и да се стекнат со искуства во научноистражувачката работа, но и да се почувствуваат рамноправни и блиски со наставничкиот кадар на факултетот. Со дел од студентите на Земјоделскиот факултет, за нивните искуства од учеството во проекти на факултетот, разговаравме токму во современиот Научноистражувачки центар на Земјоделскиот факултет, каде што тие заедно со своите професори учествуваат во истражувањата.

Филолошкиот факултет при УГД, денес, преку низа настани организираше Денови на турската култура на УГД. Со оглед на тоа дека Филолошкиот факултет има Катедра за турски јазик и литература, тие денес го промовираа поетот Ахмед Јесеви.

Делегација на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, составена од проректорите проф. д-р Дејан Мираковски и проф. д-р Кирил Барбареев, учествуваше во одбележувањето на 114 години од загинувањето на големиот македонски револуционер Гоце Делчев, кој учителствувал токму во училиштето во Ново Село.

Под мотото ,,Да се купи книга е прва лига", а по повод Светскиот ден на книгата, неодамна на Филолошкиот факултет во Штип се одржа Саем на книгата.



Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип организираше Отворен ден на плоштадот „Методија Андонов – Ченто“ во Прилеп, на кој ги претстави своите програми и студии пред средношколците. Според проректорот за настава проф. д-р Кирил Барбареев, Отворениот ден има за цел да го доближи Универзитетот до потенцијалните средношколци.

Страница 6 од 46

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…