Видео вести

Последен факултет од серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите, ви го претставуваме разговорот со продеканката на Ликовната академија при УГД доц. м-р Јана Јакимовска. Продеканката Јакимовска говореше за уметничкиот стил на студентите од овој факултет и за можностите што ги нуди Академијата. Студентите веќе имаа свои изложби и…
Од серијалот интервјуа кои УГД ТВ и УГД ФМ ги реализираат со деканите и продеканите на УГД ви го претставуваме разговорот со деканот на Правниот факултет проф. д-р Јован Ананиев. Деканот одговара на прашањата за можностите што ги имаат студентите на овој факултет, како и студиските програми.
Во серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите при УГД разговаравме со деканката на Технолошко-техничкиот факултет проф. д-р Винета Сребренковска. Деканката истакна дека овој факултет сите свои студиски програми ги приспособува на пазарот на трудот, односно на текстилната индустрија. Факултетот развива квалитетен однос со индустријата и секогаш се труди…
Страница 1 од 8

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…