Видео вести

Деканот на Факултетот за туризам и бизнис логистика проф. д-р Никола Димитров беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“. Во разговорот со деканот дознавме многу за овој факултет и за можностите што ги нуди ФТБЛ.
Деканката на Електротехнички факултет при УГД, проф. д-р Татјана Атанасова-Пачемска, во своето интервју за универзитетската телевизија и радио посочи дека пазарот на труд има многу голема потреба од кадар токму од нивниот факултет.
Од серијалот разговори со деканите и продеканите при УГД разговаравме со деканката на Факултетот за образовни науки, проф. д-р Соња Петровска. Деканката ги објасни во детали можностите што ги нуди овој факултет, со сите свои студиски програми и дисперзирани студии.
Американскиот лекар Кент Брентли, кој бил дел од медицинската мисионерска група „Samaritan's Purse“, чија главна цел била лекување на пациенти заболени од ебола во Либерија. Додека ги лекувал пациентите заболени од ебола се заразил од вирусот и бил првиот Aмериканец вратен во САД со цел да биде лекуван од вирусот…
Машинскиот факултет како еден од техничките факултети при Универзитетот „Гоце Делчев“ забрзано се развива во насока на подготовка на што посоодветни кадри за пазарот на труд.
Страница 3 од 8

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…