Приказ на предметите според таг: nauka

Правниот факултет, меѓу другите активности кои ги спроведува по повод одбележувањето на Денот на Европа, на 9 мај 2019 г. во Рим, во соработка со Институтот за меѓународни правни студии при Националниот истражувачки центар во Рим (Istituto Studi Giuridici Internazionali–CNR), организира еднодневен семинар на тема „Европската Унија и решавањето на грчко-македонскиот спор, помеѓу нормативни принципи и двојни стандарди“  (L’Unione Europea e la soluzione della disputa greco-macedone: tra principi normativi e doppi standard).

Објавено во Наука

Проф. д-р Ленче Милошева, редовен професор на Факултетот за медицински науки, во улога на национален координатор за ментално здравје на Светската здравствена организација (WHO).

Објавено во Наука

Земјоделскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип по вторпат го организира Меѓународното научно-стручно советување „Агронаука и пракса“.

Објавено во Наука

Соработка на Факултетот за природни и технички науки при УГД, Факултетот за електротехника и информациски технологии и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство на УКИМ и Министерството за животна средина и просторно планирање во наредниот период треба да даде одговор на прашањето како до повеќе податоци за подобар воздух.

Објавено во Наука

Во свечената сала на Правниот факултет денес беше промовирана книгата „Реторика – историски и современи аспекти“.

Објавено во Наука
Страница 10 од 71

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…