Студентски текстови

Наслов: Николов: Мрената се врати во реката, тоа е доказ дека рудникот работи по највисоки еко - стандарди

Имаме потполна котрола на водата, воздухот и на почвата, тврди заменикот генерален иректор на рудникот Бучим, Николајчо Николов. Откако објаснивме дека станува збор за студентски новинарски проект од штипскиот универзитет, со задоволство ја профати поканата за интервју и одговори на неколку прашања во врска со рудникот. Вели дека некогашниот сериозен загадувач сега работи гарантирано заштитувајќи ја животната средина. Според Николов, најголем доказ за тоа е што се вратила рибата мрена во реката, која инаку важи за чувствителна и живее во исклучиво чисти води.

Автор на следниот текст е Лаура Стојанова, студентка на Медиумски студии и односи со јавноста, УГД - Штип. УГД лајф ги објавува текстовите како дел од реализација на праксата на студентите во медиумите во рамките на УГД

Автор на следниот текст е Иле Матеничарски, 4 година, Медиумски студии и односи со јавноста, УГД - Штип, 2019 година. УГД лајф ги објавува текстовите како дел од реализацијата на праксата на студентите во медиумите во рамките на УГД.

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…