Приказ на предметите според таг: obrazovanie

1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Клучен момент во создавањето на почетоците и градењето на мојата кариера беше желбата за истражување, љубопитноста спрема правото и принципите на кои почива правдата, справедливоста, правичноста. Како клучен момент особено го истакнувам интересот за приватното право и уредувањето на односите помеѓу приватните субјекти во сферата на граѓанското, особено на деловното право.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле врз оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Објавено во Образование

1. Кои се клучните моменти што влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Мојата кариера е поврзана со мојата личност и сфаќањата за пристапот кон потребите и филозофијата на животот. Избрав техника, пред сѐ, затоа што е логичен редослед на семејната традиција. Исто така, при изборот се раководев и од барањата на пазарот на работна сила.

Објавено во Образование

Од серијалот разговори со деканите и продеканите при УГД разговаравме со деканката на Факултетот за образовни науки, проф. д-р Соња Петровска. Деканката ги објасни во детали можностите што ги нуди овој факултет, со сите свои студиски програми и дисперзирани студии.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Можеби ќе звучи чудно, но јас никогаш не планирав да правам кариера. Од почеток бев свесна дека со мојата диплома за професор по турски јазик и книжевност ќе имам ограничени можности во Македонија, бидејќи во секое училиште нема паралелка со наставен турски јазик. Затоа се трудев да ја искористам секоја можност. Притоа се трудев да покажам максимален квалитет и одговорност, а тоа ми отвораше нови врати и можности. Така отворајќи нови врати во текот на овие дваесет години изодев пат што се нарекува кариера.

Објавено во Образование
Страница 24 од 36

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…