Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Двајца професори од Оксфорд вчера одржаа предавања пред студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“. Едно од предавањата беше на тема „Образовниот систем во Велика Британија“, а го одржа проф. Кејт Сигрејв. Второто предавање беше на тема „Моралниот карактер според Кант“, го одржа Карл Хилдебранд. Првото предавање можете во целост да го проследите во видеото во продолжение.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Има неколку клучни моменти кои влијаеја на мојата кариера. Мора да ја споменам љубовта кон математиката која беше всадена во мене уште од најрана возраст и ми помогна да немам страв при изборот за студирање на технички факултет.

Објавено во Образование

 1. Кои се клучните моменти кои влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Првиот клучен момент беше моментот на одлука: денот кога решив дека ќе се обидам да се запишам на Ликовна академија.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес? 

Изборот на средното училиште (завршив средно хемиско училиште во Велес) е мојата најдобра одлука во животот. Основата на хемијата ја совладував таму. Имав одлични професори од кои можеше многу да се научи. Вториот момент се постдипломските студии во Љубљана. Видов други системи со одлични услови (мислам на Словенија, Италија, Австрија...) и едноставно ме надградија со знаење.

Објавено во Образование

1. Кои се клучните моменти кои влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Има неколку клучни моменти и личности во мојот живот кои го одредија она што сум јас денес на професионален план. Најпрвин, тоа беше мојот дедо Јован Чучурски, кој во тие дамнешни години беше наставник во Основното училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во Берово. Тој беше главниот „виновник“ за мојот прв контакт со образованието. Благодарение на него, јас сум на училиште уште од кога памтам за себе. И навистина уживав во секој момент поминат во училницата со вистинските, „големи“ ученици. Потоа следуваше денот кога мојот тогашен наставник по биологија Драги Фурнаџиски побара дозвола од моите родители да се запишам во секцијата по биологија за да почне да ме подготвува за републички натпревар. Тогаш бев во петто одделение и имав само десет години. Во осмо одделение го освоив првото место на Републичкиот натпревар по биологија и освоив златен медал на сојузно ниво. И веќе знаев дека биохемијата ќе биде нешто многу значајно во мојот живот.

Објавено во Образование
Страница 25 од 36

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…