Испечатете ја страната
MOOC курсеви за англиски јазик

Американскиот Стејт департмент и Универзитетот во Пенсилванија нудат бесплатни онлајн курсеви под кратенката MOOC, кои се наменети за изучувачи на англискиот јазик за најразлични полиња. Овие курсеви се достапни преку платформата „Coursera“, платформа која соработува со врвни универзитети и организации ширум светот. Курсевите од секое поле се организираат двапати годишно и се со следниве теми:

 

  • Англиски јазик за бизнис и претприемништво (мај и ноември 2016 година);
  • Англиски јазик за новинари (август 2016 и февруари 2017 година)
    Англиски јазик за развој на кариера (ноември 2016 година и април 2017 година);
  • Англиски јазик за медиумска писменост (април и октомври 2017 година).

 

Последен пат изменето на Понеделник, 09 Мај 2016 14:30
Одбележен под
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…