Приказ на предметите според таг: nauka

Тимот за управување на проектот „Биоотпад“ деновиве е на работен состанок во Крит со останатите партнери на овој европски проект, доста значаен за Универзитетот „Гоце Делчев“, како и за Општина Пробиштип која ќе ги има директните придобивки од новите технологии, трансферот на знаење од универзитетот и општествената корисност од современата наука и истражување.

Објавено во Наука

Филолошкиот факултет го објави петтиот број од меѓународното научно списание „Палимпсест“ во електронска форма (http://js.ugd.edu.mk/index.php/PAL) со трудови од автори од Македонија, Египет, Турција и од Мароко.

Објавено во Наука

Преку докторски пилот проект денес докторите Жан Митрев и Тања Анѓушева ги промовираа своите докторски истражувања како први докторанди на Факултетот за медицински науки.

Објавено во Наука

Професорката Аника Михелсон од Хамк Универзитетот за применети науки во Финска  во текот на оваа седмица одржа серија на предавања кои се однесуваат на климатските промени и земјоделието.

Објавено во Наука

Шести пат по ред Факултетот за образовни науки ја организира Меѓународната научна конференција на темата за современото образование и воспитание. Конференцијата ги собра научниците за образование и образовни политики од регионот и заедно со експертите од УГД разговараa за предизвиците во образованието и можните решенија.

Објавено во Наука
Страница 16 од 71

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…