Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Во посета на Филолошкиот факултет при УГД предавање одржа проф. Габриела Клаин, професор по социолингвистика на Универзитетот во Перуџа, Италија. Професорката одржа предавање за присуството на расизмот и говорот на омраза во медиумите и на социјалните мрежи.

Објавено во Образование

1. Кои се клучните моменти кои влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Она што е предизвик за секој млад човек е да заврши академски студии и, се разбира, да си го пронајде вистинското место во општеството во насока на која се обучувал во текот на студирањето. По завршување на моите академски студии започнав да волонтирам во лабораторијата на Институтот за јужни земјоделски култури во Струмица, а со тоа да ја продлабочувам мојата желба за истражување поврзана со растителниот свет и сите процеси и промени кои настануваат во земјоделското производство. Имав среќа да ми се отворат вратите на Лабораторијата за заштита на растенијата и животната средина, каде што научив и сѐ уште учам многу методи и техники на лабораториска работа.

Објавено во Образование

Факултетот за медицински науки при УГД организира предавање на д-р Кент Брентли од САД кое ќе се одржи во понеделник (21 март) со почеток во 14 часот во свечената сала на Кампус 2.

Објавено во Образование

Универзитетската телевизија и Универзитетското радио го продолжуваат серијалот на гостувања на деканите и продеканите на факултетите при УГД, со цел да ги доближат сите овие единици до студентите и до потенцијалните студенти.

Објавено во Образование

1. Кои се некои од клучните моменти кои влијаеле во оформувањето на вашата кариера, од самиот почеток па до денес?

Љубовта кон биологијата, истражувањата поврзани со медицината, отсекогаш биле мој мотив и предизвик за едукација и дообразување.
Уште во основно и средно училиште покажував афинитет кон овие области, а поривот и желбата за континуирано учење ја потврдував на многу натпревари, освојувајќи ги секогаш првите награди. Дополнителен момент кој го потврди изборот и ја дооформи мојата кариера, беше професијата на мојата мајка, која долги години работеше како медицинска сестра во Клиничката болница во Штип.

Објавено во Образование
Страница 27 од 37

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…