Приказ на предметите според таг: obrazovanie

  1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Прв и можеби најважен момент е одлуката дека професионално ќе се занимавам со уметност. Оваа одлука ја донесов уште во времето кога бев во средно училиште. Тоа е најважно, да одлучите што сакате да бидете. Со што ќе се занимавате цел живот. Изборот на професија не се само три или пет години поминати на факултет, туку годините што следат по школувањето. На почетокот се интересирав само за фотографија, но со моето запишување на Факултетот за драмски уметности на Катедрата по камера започнав да ги откривам убавините на подвижната слика. Иако фотографијата и филмската фотографија имаат сличности, сепак тоа се два различни медиуми. Денес подеднакво ги користам и двата. 

Објавено во Образование

Универзитетот „Гоце Делчев“ денеска одржа трибина преку која ги презентираше електронските алатки со кои располага УГД, кои им го олеснуваат студирањето на студентите. Раководителите на одделите преку презентации ги запознаа идните студенти со можностите што ги имаат.

Објавено во Образование
  1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Клучни се оние моменти кога навистина не знаете кој пат би бил најдобар. Секоја одлука што се носи за подолг период е од клучен карактер, без разлика дали на прв поглед изгледа така или не. За мене отсекогаш математиката и физиката биле привлечни и никогаш не сум имал проблеми со нив. Тоа на некој начин го определи мојот животен и креативен пат. Првиот клучен момент беше кога се одлучив да студирам електротехника. Тогаш времињата беа поинакви, немаше приемни испити, секој можеше да се запише каде што сака, но многумина набрзо увидоа дека направиле погрешен избор.

Објавено во Образование


Три професорки од Португалија оваа седмица држат неколку предавања пред студентите на Земјоделски факултет при УГД. Нивната посета е дел од  програмата за размена на студенти и наставнички кадар Еразмус плус.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Објавено во Образование
Страница 21 од 36

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…