Приказ на предметите според таг: obrazovanie

  1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Клучни се оние моменти кога навистина не знаете кој пат би бил најдобар. Секоја одлука што се носи за подолг период е од клучен карактер, без разлика дали на прв поглед изгледа така или не. За мене отсекогаш математиката и физиката биле привлечни и никогаш не сум имал проблеми со нив. Тоа на некој начин го определи мојот животен и креативен пат. Првиот клучен момент беше кога се одлучив да студирам електротехника. Тогаш времињата беа поинакви, немаше приемни испити, секој можеше да се запише каде што сака, но многумина набрзо увидоа дека направиле погрешен избор.

Објавено во Образование


Три професорки од Португалија оваа седмица држат неколку предавања пред студентите на Земјоделски факултет при УГД. Нивната посета е дел од  програмата за размена на студенти и наставнички кадар Еразмус плус.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Објавено во Образование

Доц. д-р Виолета Станчева од Тракискиот универзитет во Бугарија и проф. д-р Дарина Волчева од Институтот по земјоделие во Карнобат,  Бугарија, во изминатата седмица беа гости на Универзитетот „Гоце Делчев“, каде што пред студентите од различни факултети одржаа предавање на теми во кои се тие специјалисти.

Објавено во Образование

 

  1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Можеби еден од најважните моменти е одлуката да го надградам своето образование во економијата во потрагата по нови современи економски знаења, како и желбата и поривот да бидам успешен професор, кој правилно ќе ги обучи и подготви студентите да се носат со идните предизвици.

Објавено во Образование
Страница 22 од 36

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…