Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Проф. д-р Ваидас Гиедримас од Универзитетот „Утенос Колегија“ во Литванија оваа седмица одржа неколку предавања на УГД како дел од програмата Еразмус плус. Тој е професор по информатика и предавањата ги одржа пред студентите на Факултетот за информатика при УГД. Од она што досега го видел, истакна дека студентите овде се многу интерактивни во споредба со студентите во Литванија.

Објавено во Образование

Деканот на Еконмскииот факултет проф. Д-р Трајче Мицевски беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“. Во разговорот со деканот дознавме многу за овој факултет и за можностите што ги нуди Економскиот факултет.

Објавено во Образование

Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Мајсторскиот клас за џез импровизација на проф. д-р Милчо Левиев, средбата со Џон Аберкромби, како и големиот број концерти од различни жанрови кои сум ги посетил.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле во оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Клучен момент во создавањето на почетоците и градењето на мојата кариера беше желбата за истражување, љубопитноста спрема правото и принципите на кои почива правдата, справедливоста, правичноста. Како клучен момент особено го истакнувам интересот за приватното право и уредувањето на односите помеѓу приватните субјекти во сферата на граѓанското, особено на деловното право.

Објавено во Образование

1. Кои клучни моменти влијаеле врз оформувањето на Вашата кариера, од почеток па до денес?

Објавено во Образование
Страница 23 од 36

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…