Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип започна со истражување чијашто цел е да покаже какви се интересите и желбите на младите за нивната идна професија.

Објавено во Образование

Кога родителите имаат високи очекувања за нивните деца во поглед на образованието, децата се трудат да покажат подобри резултати на училиште. Доколку овие очекувања се нереални децата нема да покажат подобри резултати, вели една студија објавена од Американската психолошка асоцијација.

Објавено во Образование
Среда, 25 Ноември 2015 15:30

Peer review во 2015 – бесплатен вебинар

Што истражувачите навистина мислат за образовниот систем и образовните истражувања? Дали тој е навистина полн со недостатоци, онака како што ние го перципираме? Колку е голема разликата помеѓу очекувањата и реалноста? Зошто постои несогласување во индивидуалните погледи на авторите и истражувачите или несогласување помеѓу разните дисциплини, на пример општествените, социјалните науки и медицината?

Објавено во Образование

 „Организираните спортски активности им помагаат на децата во подобрување на нивните когнитивни вештини, како и во постигнување на подобра концентрација што во глобала го подобрува нивниот успех за време на останатите часови“, вели проф. Линда Пагани од Универзитетот во Монтреал.

Објавено во Образование

„Nature“ е едно од најпрестижните научни списанија во светот. Станува збор за британско списание кое моментално има 41.456 импакт фактор. Ова списание се издава од далечната 1869 година и речиси секоја година е рангирано како едно од најцитираните научни списанија во светот. Во текот на една недела ова списание прима 53.000 научни трудови, а само мал дел од нив се објавуваат. Ова списание е дел од групацијата NPG (Nature Publishing Group) која објавува неколку списанија од различни области.

Објавено во Образование
Страница 31 од 36

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…