Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Според анкета на порталот fakulteti.mk, деканот на Факултетот за медицински науки проф. д-р Рубин Гулабоски е на четвртата позиција на листата најдобри професори во државава.

Објавено во Образование

Во Африка, североисточно од Дакар, во Сенегал се наоѓа едно од најнеобичните езера во светот.

Објавено во Образование

Наместо да им го каже наставниот план пред почетокот на неговиот час, Улмер на секое дете му кажува посебни зборови со кои тие се охрабруваат. Улмер објаснува дека комплиментите се спроведување на нова практика во училницата и со нив се создава попозитивна средина.

Објавено во Образование

Концептот на праведност ги опфаќа сите луѓе, од децата на игралиштето до бизнисмените во преговорите. Научна студија вели дека културните разлики ги обликуваат децата дали ќе развијат чувство на фер и праведност со значителни варијации меѓу државите.

Објавено во Образование
Четврток, 19 Ноември 2015 15:30

Зошто е важен квалитетот во наставата?

Современата настава и учење има тројна мисија:

  1. Да овозможи разбирање на светот, како услов за соочување со него и адаптирање на него;
  2. Да обезбеди активно дејствување во светот, бидејќи само на тој начин е можно негово менување, како и унапредување;
  3. Да оствари градење на сопствениот идентитет во тој свет, што подразбира да се осознае вредноста на личниот придонес, одговорност и место во него.
Објавено во Образование
Страница 32 од 36

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…