Семинар за развивање на соработката помеѓу високоoбразовните институции

Како дел од ЕУ твининг проектот „Развивање на соработка помеѓу високообразовните институции, приватниот сектор и релевантните органи“, кој се спроведува во рамки на Министерството за образование и наука, се организира работилница наменета за наставничкиот кадар на факултетите вклучен во изработка на студиски програми од инженерски области.

Семинарот ќе го одржи експертот Пјер Блажевиќ, декан на реномиран инженерски институт во Париз. Семинарот ќе се сосредоточи на спроведувањето на процес на самоевалуација со цел зголемена релевантност на студиските програми во поглед на барањата на пазарот на труд, особено од инженерските сектори и другите технички сектори кои имаат потреба за практични квалификации на дипломците. Семинарот е наменет за наставничкиот и управувачкиот кадар на инженерските факултети од сите области, како и лицата одговорни за обезбедување квалитет.

Работилницата во Штип ќе се одржи во понеделник, 10 април, од 12.30 до 16.30 часот во Кампус 2 на УГД.

 

Последен пат изменето на Четврток, 06 Април 2017 09:13
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…