УГД и Универзитетот „Мајка Тереза“ потпишаа Договор за соработка

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Универзитетот „Мајка Тереза“ – Скопје ќе остварат блиска соработка во образовната и научноистражувачката дејност. Ректорите на двата универзитета, проф. д-р Блажо Боев и проф. д-р Азис Положани, потпишаа Договор за соработка, според кој соработката ќе се одвива во повеќе области.

Едно од полињата на соработка е организирањето на додипломските и дипломските студии, преку размена на информации за студиските програми, размената на наставнички кадар и на студенти, како и развој на наставата и истражувањето преку организирање на заеднички истражувачки проекти и размена на резултатите од истражувањата. Исто така, со Договорот е предвидено да соработуваат студентите и студентските организации во полето на академските, културните и спортските активности, како и заеднички да се организираат научни и професионални состаноци, конференции и симпозиуми.

Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…