Испечатете ја страната
Прочитајте го одговорот на познатиот астрофизичар за животната мотивација

Познатиот астрофизичар Нил ДеГрас Тајсон на својот профил на социјалната мрежа Редит често одговара на прашања поврзани со науката, но и со неговите животни ставови.

Неодамна на прашањето на еден од корисниците: Каква порака можете да му пренесете на младиот човек кој бара мотивација во животот?

Спознанието на најуспешните луѓе е дека во животот, всушност, сами ја креираме љубовта, сами ја даваме смислата на работите и сами ја креираме сопствената мотивација. За мене постојат две главни филозофии со кои се согласувам: првата е дека денес знам многу повеќе за светот од тоа што вчера сум знаел и втората дека во текот на моето животно патување треба да ја намалам болката на другите. Ќе се изненадите колку далеку можете да отидете доколку ги имате на ум овие две нештаТајсон одговори
Последен пат изменето на Вторник, 01 Март 2016 12:28
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…