Испечатете ја страната
Курс за клинички менаџмент на вирусот ХИВ

Овој курс им нуди на студентите по медицински науки подобро разбирање и вештини во справувањето со ХИВ вирусот и сличните заболувања, нивна превенција и нега на болните. Акцентот ќе биде ставен на најновите пристапи во лекувањето на ХИВ.

Курсот се одржува на англиски јазик и се реализира преку 6 модули. 

Пристапот е бесплатен, а единствени услови за проследување на курсот се претходни познавања од областа на медицината и стабилна интернет врска.

Линкот за пристапување на курсот се наоѓа овде.

Последен пат изменето на Вторник, 01 Март 2016 15:57
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…