Испечатете ја страната
(Видео) Декан на ФОН: Создаваме квалитетен наставнички и воспитувачки кадар

Од серијалот разговори со деканите и продеканите при УГД разговаравме со деканката на Факултетот за образовни науки, проф. д-р Соња Петровска. Деканката ги објасни во детали можностите што ги нуди овој факултет, со сите свои студиски програми и дисперзирани студии.

Овој факултет им нуди најсовремени студиски програми на студентите и можност да бидат дел од образовниот систем не само на Македонија, туку и во сите современи и модерни држави - истакна во разговорот деканката Петровска.

За ова и за многу други прашања поврзани со еден од најстарите факултети при УГД слушнете во видеоразговорот со деканката за Универзитетската телевизија „УГД ТВ“.

Последен пат изменето на Среда, 30 Март 2016 13:11
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…