Испечатете ја страната
Декан на Музичка академија: Студентите од нашиот факултет настапуваат насекаде низ светот

Деканот на Музичката академија проф. м-р Тони Китановски беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“.

Во разговорот со деканот дознавме многу за Музичката академија, за можностите што ги нуди и за квалитетот на студентите. Деканот потенцираше дека студентите од оваа Академија досега биле дел од многу големи музички случувања во државата и во странство, а постојано учествуваат и на значајни меѓународни и домашни натпревари.

Повеќе за Музичката академија слушнете од интервјуто со деканот м-р Тони Китановски.

 

Последен пат изменето на Понеделник, 18 Април 2016 15:31
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…