Приказ на предметите според таг: nauka

Делегација составена од проректорот за настава на УГД, деканот на Земјоделски факултет и професор од овој факултет неодамна го посетија Универзитетот во Шенгјанг, Кина.

Објавено во Наука

Тројца студенти од Универзитетот „Гоце Делчев“ учествуваат на Школата за природно право во Охрид која е во организација на Центарот за стратегиски истражувања на МАНУ.

Објавено во Наука

Професорот Блажо Боев, еден од најафирмираните македонски научници со меѓународно признати релевантни истражувачки резултати и универзитетски професор со силна мотивација за иновирање на наставниот процес, активен член на академската заедница во Република Македонија, којшто своите неприкосновени организациски вештини ги става во корист на сите е избран за дописен член на XIX Изборно собрание на Македонската академија на науките и уметностите.

Објавено во Наука

Од 6 до 9 јуни 2018 година во Белград, Србија, ќе се одржи 41. Европска конференција за цистична фиброза на која активно учество со свое предавање на тема „Acute dehydration as a primary manifestation of Cystic Fibrosis“ ќе имаат aсистент д-р Марија Димитровска-Иванова, д-р Ирена Николова, д-р Марија Караѓозова и д-р  Луиза Донева.

Објавено во Наука

Тимот за управување на проектот „Биоотпад“ деновиве е на работен состанок во Крит со останатите партнери на овој европски проект, доста значаен за Универзитетот „Гоце Делчев“, како и за Општина Пробиштип која ќе ги има директните придобивки од новите технологии, трансферот на знаење од универзитетот и општествената корисност од современата наука и истражување.

Објавено во Наука
Страница 16 од 72

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…