Испечатете ја страната
Студентите на Правен факултет на регионален натпревар за симулирано судење

Студентите на Правен факултет викендов учествуваа на 7. Регионален „Moot Court Futura“ натпревар за познавање на постапката пред Европскиот суд за човекови права и Европската конвенција за човекови права. Во тимот на апликантите се натпреваруваа Ана Здравева, Аљоша Кацаров и Филип Кулаков, со Иван Ангеловиќ како резерва.

Во тимот на респондентите застапници на државата беа Кристијан Панев, Елена Тасева и Ивана Стојанова, со Дејан Михајлов како резерва. Студентите се менторирани од страна на доц. д-р Дејан Маролов и ас. д-р Елена Максимова.

На натпреварот учествуваат осум правни факултети од три држави во регионот. Студентите одлично го претставија Универзитетот „Гоце Делчев“ и имаа одлични излагања, на крајот го освоија петтото место во многу силна конкуренција на регионални универзитети.

УГД веќе традиционално учествува на овие натпреавари на кои судии се експерти и судии од Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

Одбележен под
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…