Испечатете ја страната
Познат составот на факултетските студентски собранија

Студентите на факултетите и академиите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на изборите на 4 декември ги избраа своите претставници во факултетските студентски собранија. На сите факултети и академии се реализираше тајно гласање за кандидираните студенти, а правото на глас можеше да се изврши со приложување на индекс или студентска легитимација.

Факултетските студентски собранија ќе изберат свој претседател, а ќе именуваат и по двајца претставници во Универзитетското студентско собрание, еден или двајца членови (согласно со статутот) во наставно-научните совети на факултетите и по еден член во Одборот за соработка и доверба со јавноста. Универзитетското собрание по своето конституирање ќе избере и претседател на Универзитетското собрание и ќе делегира свои претставници во телата на Универзитетот.

Еве ги комплетните состави на факултетските студентски собранија на факултетите и академиите на УГД:

Економски факултет

 • Ратка Даневска
 • Михаил Данев
 • Кристијан Марков
 • Ненад Маневски
 • Тамара Сандева
 • Симона Узунова
 • Тамара Стојчевска
 • Марија Лонгурова
 • Надица Давиткова
 • Филип Манов

Факултет за образовни науки

 • Томаида Цикарова
 • Јане Буровски
 • Катерина Филиповска
 • Иле Буровски
 • Ангела Арсовска
 • Бојана Грданова
 • Марјан Денков
 • Благој Димов
 • Сара Николовска
 • Бојан Стојчевски

Факултет за медицински науки

 • Стефан Коцев
 • Александар Лонгуров
 • Бајрам Ибески
 • Филип Николов
 • Тамара Ефтимова
 • Стефан Мишовски
 • Надица Пујевска
 • Амди Бангов
 • Теодора Сенева
 • Ивана Јовановска

Филолошки факултет

 • Тања Илиевска
 • Анастасија Чавдарова
 • Фроска Калапоцева
 • Горица Черкезова
 • Александар Џолев
 • Андреј Јанков
 • Марија Ѓошева
 • Тоше Стамболиски
 • Ален Зекировски
 • Михаела Стоилова

Правен факултет

 • Мирко Наџаков
 • Вероника Газепова
 • Мила Наџакова
 • Лазар Тасев
 • Ангела Димеска
 • Марија Коцева
 • Иван Коцев
 • Рената Трајкова
 • Иван Димитров
 • Бојана Конева

Земјоделски факултет

 • Михаел Иванов
 • Драгица Глигорова
 • Мартин Јосифов
 • Столе Арсов
 • Софија Котева
 • Кристина Маневска
 • Сашо Арсов
 • Мила Велкова
 • Томче Крстев
 • Андреј Станковски

Машински факултет

 • Викторија Митева
 • Мартина Василкова
 • Дарко Тасевски
 • Христијан Крстов
 • Стефан Петровски
 • Марио Петров
 • Никола Бошков
 • Денис Крстевски
 • Енис Ербаш
 • Благој Ѓорѓиев

ЕТФ

 • Ана Маноилева
 • Стојче Рајчановски
 • Сара Анева
 • Дијана Јованова
 • Ивана Трајчова
 • Марија Штерјова
 • Јована Митева
 • Кристина Паунова
 • Стефан Тасевски
 • Бојана Димитрова

ТТФ

 • Лолита Спирова
 • Горјан Златев
 • Борчо Стојанов
 • Јоана Џамбазова
 • Ивана Стојменова
 • Исидора Петкова
 • Емилија Корчовска
 • Славица Тодорова
 • Ѓулџан Лима
 • Давид Карески

Факултет за информатика

 • Горан Тасков
 • Мартина Цебова
 • Дино Стојановски
 • Јован Маџунаров
 • Давид Ѓеоргиев
 • Павел Герасимов
 • Андреј Стојковски
 • Стефан Атанасов
 • Александар Костов
 • Надица Филова

Филмска акадамија

 • Борис Богдановски    
 • Исидора Краљевска
 • Ивана Балабанова
 • Сара Цветковска
 • Јована Зајкова
 • Бобан Русески
 • Тереза Лазарев

Музичка академија

 • Христијан Панајотов
 • Димитар Лазаров 
 • Ема Стојковска  
 • Милош Алексиќ 
 • Марија Стојанова   
 • Димитар Богески  
 • Јована Ќириќ 
 • Зоран Везенков
 • Магдалена Камчевска
 • Илија Мицев

  

Ликовна академија

 • Ристе Мицевски
 • Мартин Начовски
 • Мартин Јакимовски
 • Таше Пефќев
 • Крсте Тарабунов
 • Елизабета Тошевска
 • Лидија Дедејска
 • Ангела Атанасовска
 • Драгана Анакиевска
 • Бојана Тошевска

ФТБЛ

 • Марија Миленковска
 • Теодора Крстевска
 • Беба Бајрамовска
 • Марија Крстевска
 • Марија Кралеска
 • Христина Пијаковска
 • Сара Блажевска
 • Ивана Ѓоргиева
 • Александар Нацов
 • Дарко Насев

 

ФПТН

 • Трајче Ајтов
 • Бошко Атанасовски
 • Ѓорги Ѓоргиев
 • Пеце Ѓорески
 • Анастасија Камчева
 • Мартин Коцев
 • Катерина Крстова
 • Мартин Стојков
 • Христијан Стојков
 • Александар Џоровски

 

 
Последен пат изменето на Среда, 18 Декември 2019 13:58
Одбележен под
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…