Испечатете ја страната
Студенти на ТТФ на ревија на креации од текстилен отпад

Студентите од Технолошко-техничкиот факултет под менторство на вонреден професор м-р Ванѓа Димитријева-Кузманоска на 24.10.2020 година со почеток во 13 часот ќе се претстават со своја колекција изработена од текстилен отпад  од неколку текстилни фабрики во Штип на настанот „ДЕНОВИ НА ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА - ПРОМОЦИЈА НА МЛАДА ГЕНЕРАЦИЈА", организиран од ТТЗ - Текстилниот кластер на Македонија преку ИПА-програмата за погранична соработка С. Македонија-Бугарија, кои на студентите им овозможија да учествуваат во повеќе проекти, на кои тие ќе се претстават со свои колекции.

За време на настанот ќе бидат применети сите мерки и препораки за заштита и превенција од ковид-19.

Последен пат изменето на Понеделник, 26 Октомври 2020 08:54
Одбележен под
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…