Започнуваат студентски избори по електронски пат на УГД

Студентските избори на УГД се веќе во процедура на пријавување. Целата постапка, според новиот закон, е започната, а тоа значи дека студентите можат да се кандидираат за членови и претседател на Факултетско студентско собрание.

Изборот ќе се одржи на 25.3.2021 г. (четврток) по електронски пат.

На денот на изборите секој студент на факултетот на студентската е-пошта ќе добие два линка за гласање за членови и претседател на Факултетско студентско собрание.

Студентите во четврток ќе треба да ја отворат студентската е-пошта за да го остварат правото на глас.

Право да избираат и да бидат избрани за членови и претседател на Факултетско студентско собрание имаат сите активни студенти од прв, втор и трет циклус на студии во рамките на единицата кои се запишани на студии во учебната 2020/2021 година.

Доколку некој студент сака да се кандидира за некоја од позициите ќе треба да поднесе пријава преку продеканот, техничкиот секретар или секретарите на сопствените факултети.

Соопштенија се објавени во делот на соопштенија на веб-страниците на секој факултет.

Последен пат изменето на Среда, 10 Март 2021 09:48
Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…