Доделени наградите на најдобрите на УГД Спортските лиги 2021

Универзитетскиот спортски и културен центар, под посебни протоколи и услови поради ковид пандемијата, по деветти пат ги организираше УГД Спортските лиги. Истите се започнаа во март, во рамките на одбележувањето на патрониот празник на Универзитетот, но поради ковид мерките, финалните натпревари се одржаа во текот на мај. Паралелно се одвиваа и УГД Фит предизвиците, како и едукативните вебинари иницирани од УСКЦ „Петок во пет“. 

Студентите оваа година се натпреваруваа во следниве категории:

 • Атлетска трка на 2 км (мажи и жени)
 • Рекреативна велосипедска трка (мажи и жени)
 • Пинг-понг (мажи и жени)
 • Мал фудбал (мажи)
 • Одбојка (мажи и жени)
 • УГД ФИТ предизвици - 6 различни предизвици (онлајн настан).

Наградите на најдобрите во сите категории беа доделени на 10 јуни 2021 година од страна на проректорот за настава и претседател на УСКЦ проф. д-р Мишко Џидров. Наградите беа обезбедени од страна на Универзитетскиот спортски и културен центар.

Преку овие активности се потврди дека и во услови на пандемија можеме да бидеме активни и да го одржиме натпреварувачкиот и спортскиот дух.

Активностите на УСКЦ продолжуваат во слична насока, односно промоција на спортот, физичката активност и здравиот начин на живот во различни услови и форми и со една единствена цел - За активен и здрав УГД.

Еве ги најдобрите на УГД Спортските лиги 2021:

ОДБОЈКА - мажи

 1. место  Електротехнички факултет
 2. место  Факултет за информатика
 3. место  Факултет за медицински науки

ОДБОЈКА - жени

 1. место    ФТБЛ
 2. место    ФОН
 3. место   Земјоделски факултет

МАЛ ФУДБАЛ - мажи

 1. место Земјоделски факултет
 2. место  Факултет за информатика
 3. место  Факултет за медицински науки

ПИНГ-ПОНГ - мажи

 1. место  Кристијан Ристов - ИФ
 2. место Мики Митрев - ИФ
 3. место Дарко Сенев - ЕТФ

ПИНГ-ПОНГ - жени

 1. место Сара Стојанова - ФМН
 2. место Марина Михајлова - ФОН
 3. место Пепита Ристова

АТЛЕТИКА - мажи

 1. место Трајче  Горгиев - ИФ
 2. место Мики Митрев - ИФ
 3. место Кристијан Ристов -ИФ

АТЛЕТИКА - жени

 1. место Марија  Митева - ФМН
 2. место Бојана Трајанова - ФТБЛ
 3. место Елена Михајлова - ФОН

ФИТ ПРЕДИЗВИЦИ 2021 година

Подигање на трупот (стомачни) – жени

 1. место  Маја Јончевска - ФМН
 2. место Марина  Михајлова - ФОН
 3. место Марија  Митева - член на ОК УГД

Склекови – жени

 1. место  Наталија Угрева - член на ОК УГД
 2. место  Маја Јончевска - ФМН
 3. место  Бојана Трајанова – ФТБЛ

Поскоци со јаже

 1. место Марија  Кутуловска - ФМН
 2. место Бојана  Трајанова - ФТБЛ
 3. место Сара  Стојанова - ФМН

Поскоци на греда

 1. место Сара  Стојанова - ФМН
 2. место Наталија  Угрева - член на ОК УГД
 3. место  Марина Михајлова – ФОН

Одбивање на топка прсти/чекан – жени

 1. место  Пепита Ристова - член на ОК УГД
 2. место Марија  Митева - член на ОК УГД
 3. место Елена Михајлова - ФОН

Одбивање на топка прсти/чекан – мажи

 1. место Трајче  Барбареев - член на ОК УГД
 2. место Филип  Трајанов - член на ОК УГД
 3. место Никола  Димитров – ЕФ

Склекови - мажи

 1. место Никола  Димитров - ЕФ
 2. место Трајче  Барбареев - член на ОК УГД
 3. место Филип  Трајанов - член на ОК УГД

Подигање на трупот (стомачни) – мажи

 1. место Филип  Трајанов - член на ОК УГД
 2. место Никола  Димитров - ЕФ
 3. место Трајче  Барбареев - член на ОК УГД


Последен пат изменето на Четврток, 24 Јуни 2021 10:37
Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…